Verkoop, verhuur & reparatie van kwaliteitsgereedschap en machines.
0
Winkelwagen
€ 0,00

Greenworks Lithium-ION Accu technologie

Het gebruik van accu´s is niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Telefoons, auto’s, scooters, fietsen maar ook gereedschap zoals accuboormachines. Een aantal jaren geleden kwamen de eerste accu tuinmachines van 12 volt en 18 volt. Maar de gebruiker zoekt gereedschap dat als alternatief kan dienen van 230 volt of gemotoriseerde machines. De 24 volt of 40 volt Greenworks accutuinmachines zullen uw verwachtingen al overtreffen en de 60 volt, 80 volt maar vooral de 82 volt lijn zal u absoluut doen verbazen.

   
Greenworks Lithium-Ion accu´s         Greenworks heeft een 24 volt, 40 volt, 60 volt, 80 volt en 82 volt accu tuinmachine lijn. Neem bijvoorbeeld de 40 volt machines. Die kunt U voorzien van een 40 volt 4.0 ampère accu of een 40 volt 2.0 ampère accu. De tankinhoud van een 4.0 ampère accu is twee keer zo groot als van een 2.0 ampère accu. U kunt dus twee keer zo lang werken. De laadtijd van een 40 volt 2.0 ampère is ongeveer 60 minuten terwijl dit van een 4.0 ampère ongeveer het dubbele zal zijn (dit geldt overigens ook voor het gewicht, dit zal ook bijna verdubbelen). 40 volt accu's kunt u alleen gebruiken in 40 volt machines. Dit geldt uiteraard ook voor 24 Volt, 60 Volt, 80 Volt en 82 Volt. Een 82 volt 2,5 Ah accu kunt u met de standaard snellader laden in 36 minuten. U mag de accu's ook korter laden. Als u bijvoorbeeld de 82 volt accu 18 minuten laad zit hij half vol en kunt u de machine gewoon gaan gebruiken.
   

Wat zijn de voordelen van accu gereedschap

 • Minder lawaai,
 • Geen uitstoot van schadelijke gassen,
 • Tot 50% goedkoper dan gebruik van benzine,
 • Aanzienlijke minder vibratie,
 • Minder onderhoudskosten,
 • Geen verlengkabels,
 • Flexibel en veilig werken

 

Waarom Lithium-ion accu’s gebruiken

Lithium-ion-accu’s vaak kortweg "Li-ion-accu's" genoemd, zijn accu's die al langere tijd in consumentenelektronica worden gebruikt, vooral vanwege hun hoge energiedichtheid. Vroeger waren de batterijen voor een mobiele telefoon zo groot dat je een er een exra tas voor nodig had. De huidige generatie accu’s voor mobiele telefoons zijn Lithium-ion accu’s en die zijn klein maar zeer krachtig. Lithium-ion accu’s zijn voorzien van een soort controle systeem. Dit systeem controleert de spanning, om te diepe ontlading te voorkomen. Daarom stopt de machine onmiddellijk als het spanningsniveau te laag wordt.

   
    

Wat zijn de grote voordelen van Lithium-ion accu’s

 • Geringe zelfontlading (het vanzelf leeglopen van de accu).
 • Geen geheugeneffect (geen capaciteitsvermindering bij het laden van een niet-lege accu).
 • Hoog vermogen.
 • Milieuvriendelijker dan andere batterijen.
 • Hoogste energiedichtheid betekent hoge prestaties.
 • Lange levensduur.
 • Tot 2000 opladingen mogelijk.

Nadeel: relatief hoge prijs.

   

Laden en ontladen:

Laad de Li-ion accu liever iets vaker op, ook al is hij nog lang niet leeg; aanbevolen wordt om wanneer nog circa 20% van de capaciteit resteert de accu alweer op te laden. Li-ion accu’s gaan langer mee met gedeeltelijke ontladingen dan met volledige ontladingen. 

   

Verschil Lithium-ion (Li-Ion), Ni-Cd en Ni-MH accu’s:

Ni-Cd staat voor Nikkel Cadmium. Een aantal jaren geleden waren alle accu’s Nikkel Cadmium. Voordeel was de lage prijs maar groot nadeel was de enorme belasting voor het milieu. Afhankelijk van gebruik kon men de accu's tussen de 500 en 1000 keer opladen voor vervanging. 

Ni-MH staat voor Nikkel Metaal Hydride. Met de ontwikkeling van deze accu’s kon men het amperage van de accu’s verhogen tot 3,0 Ah. Men kon de “tankinhoud” dus sterk vergroten. Nadelen zijn de wat mindere levensduur t.o.v. de Ni-Cd en Lithium technieken

      

 
   

  

Greenworks Li-ION accu’s geproduceerd door Sanyo:

Sanyo is een onderdeel van het Japanse Panansonic. Een bedrijf dat de milieuzorg hoog in het vaandel heeft staan. Dit uit zich in recente ontwikkelingen zoals zonnepanelen, smart energy systems en herlaadbare batterijen voor industrie en consument. Sanyo wil de accu tot een milieu- en gebruiksvriendelijk product maken.

   

    

Greenworks accu’s en Energy Star:

Energy Star (handelsmerk ENERGY STAR ) is een internationale standaard voor energie-efficiënte producten ontstaan ​​in de Verenigde Staten van Amerika. Het werd opgericht in 1992 door de Environmental Protection Agency en het Department of Energy. Sindsdien hebben Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Taiwan en de Europese Unie het programma vastgesteld. Apparaten die over het Energy Star logo beschikken, gebruiken over het algemeen 20-30% minder energie dan vereist door de federale normen. | Meer

Contact

Tel.nr:    (+31) 113561298
Mobile:  (+31) 652562250
E-Mail:  info@depagoes.com

Kamer van Koophandel nr: 22048060
BTW.Nr:  NL 809705266B01

Bank relatie Rabobank IBAN nr: NL74RABO0314419470

Openinigsuren: Op afspraak en 24h / Dg. bereikbaar via
bestellen@depagoes.com
info@depagoes.com

Locatie

DEPA Goes BV
LIVINGSTONEWEG 14
4462 GL Goes

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn  inclusief  BTW   

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.